Edirne'de 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları kapsamında düzenlenen Gençlik Haftası açılışı, büyük bir coşkuyla gerçekleştirildi. 15-21 Mayıs tarihleri arasında kutlanan Gençlik Haftası'nın açılış programı, Edirne Gençlik ve Spor İl Müdürü Selim AK, şube müdürleri, il müdürlüğüm personeli ve öğrencilerin katılımıyla gerçekleşti.

Atatürk Anıtı'nın önünde düzenlenen programda, Edirne Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüz tarafından anıta çelenk sunumu yapıldı. Ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Gönüllü genç Beyza Varol'un gençlik adına yaptığı konuşmada, Gençlik Haftası'nın önemine vurgu yapılarak, gençlerin topluma katkı sağlama ve sorumluluk bilinci kazanma sürecindeki rolüne dikkat çekildi.

Varol'un konuşmasında, "Her yıl büyük bir coşkuyla kutladığımız Gençlik Haftası, gençlerimizin kendilerini keşfettikleri, geleceğe umutla baktıkları bir dönemi temsil ediyor. Bu hafta boyunca düzenlenen etkinlikler, gençlerimizin sosyal, kültürel, zihinsel, sportif ve sanatsal gelişimine katkıda bulunurken, aynı zamanda onların özgürce ifade etmelerine ve toplumla bütünleşmelerine olanak sağlıyor. Türkiye'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün, 'Sizler yeni Türkiye'nin genç evlatları, yorulsanız da beni izleyeceksiniz. Türk Gençliği amaca, bizim yüksek ülkümüze durmadan, yorulmadan yürüyecektir' sözleriyle ifade ettiği gibi, biz gençler olarak bu vatanı korumaya ve yüceltmeye kararlıyız" denildi.

Programın sonunda, Gençlik Haftası'nın kutlanmasına katkı sağlayan herkese teşekkürler edildi ve program son buldu.