Edirne Spor Salonunda gerçekleştirilen 7. Açık Balkan Wushu Şampiyonası, 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü etkinlikleri kapsamında düzenlenen seremoni ile coşkulu bir şekilde başladı.

Açılış törenine Edirne Valisi Yunus Sezer, İl Gençlik ve Spor Müdürü Selim Ak ve Türkiye Wushu Kung Fu Federasyonu Başkan Vekili Abdurrahman Akyüz katıldı.

Seremoni, kortej yürüyüşü ve çeşitli gösterilerin ardından heyecanla beklenen müsabakalarla devam etti. Valimiz Yunus Sezer ve Türkiye Wushu Kung Fu Federasyonu Başkan Vekili Abdurrahman Akyüz, yaptıkları konuşmalarda sporun gençlere kazandırdığı disiplin, öz güven ve sağlıklı yaşamın önemine dikkat çektiler.

Şampiyonaya Afganistan, Azerbaycan, Bosna Hersek, Bulgaristan, Cezayir, Çin, Filistin, Gürcistan, Irak, İran, Kazakistan, Libya, Mısır, Özbekistan, Romanya, Sırbistan, Suriye, Suudi Arabistan, Tunus, Türkiye, Türkmenistan, Yemen ve Hollanda'dan yaklaşık 1100 sporcu katıldı.

Bu yıl yedincisi düzenlenen Açık Balkan Wushu Şampiyonası, 15 Temmuz Şehitleri anısına düzenlenerek anlamlı bir etkinlik haline geldi. Sporcular, hem centilmence rekabet ederek hem de şehitlerimizi anarak bu özel günde bir araya geldiler.