Türkiye'nin olimpik standartlardaki ilk ve tek doğal parkuru olan Meriç Nehri'nde düzenlenen Gençler Türkiye Kürek Kupası sona erdi.

Edirne Valiliği öncülüğünde, kentin en önemli su kaynaklarından biri olan Meriç Nehri'nde oluşturulan 2 kilometrelik doğal parkur, 3 gün boyunca kürek sporcularını ağırladı. 12 Temmuz Cuma günü elemelerle başlayan Gençler Türkiye Kupası, final müsabakalarının ardından düzenlenen ödül töreni ile sona erdi.

Meriç Nehri’nde düzenlenen yarışlarda 19 yaş altı erkekler kategorisinde 550 puanla Fenerbahçe birinci oldu. 19 yaş altı kadınlar kategorisinde ise 470 puanla Galatasaray birincilik kupasını kazandı. 17 yaş altı erkekler kategorisinde 536 puanla Galatasaray birinci olurken, 17 yaş altı kadınlar kategorisinde ise 300 puanla Fenerbahçe birinci oldu. 15 yaş altı kategorisinde ise erkeklerde 238, kadınlarda 250 puan toplayan Fenerbahçe iki kupanın da sahibi oldu.

Dereceye giren sporculara kupalarını protokol takdim etti.

Edirne Kürek Sporunun Başkenti Olacak

14-20 Ağustos tarihlerinde Edirne Gençler Türkiye Şampiyonası ve Türkiye Masterler Şampiyonası Kürek Yarışları, 2-11 Eylül'de U23 Avrupa Şampiyonası, 12-16 Eylül'de ise Balkan Şampiyonası da Edirne'nin ev sahipliğinde gerçekleştirilecek.

Gerçekleştirilecek olan yarışlara tüm halkımız davetlidir.