Manevi bakımdan çok zengin mükâfatlarla dolu Ramazan ayını geride bırakarak Ramazan bayramını karşılamanın mutluluğu içerisindeyiz.

Yaşamımızı zenginleştiren Bayramlar, mili ve manevi değerlerimizin paylaşıldığı; kardeşlik bağlarının güçlendiği; sevgi ve saygının pekiştiği, yardımlaşma ve dayanışmanın arttığı, ihtiyaç sahiplerinin gözetildiği müstesna günlerdir. Bu özel günleri iyi değerlendirerek toplumsal dayanışmayı arttırmalı, manevi duygularımızı kuvvetlendirmeliyiz. Bir olmalı, birlik olmalıyız.

İnsanlık tarihinin başından beri süre gelen hak ile batılın mücadelesi günümüzde de devam etmektedir. Birlik ve beraberliğimizi hedef alan menfur saldırılar milletimizi derinden üzmüştür. Zalimlerin zulümlerin cezasız kalmayacağını yüce Rabbimiz İbrahim Suresindeki “Sakın, Allah’ı zalimlerin yaptıklarından habersiz sanma! Allah, onları ancak gözlerin dehşetle bakakalacağı bir güne erteliyor.”ayetiyle dile getirmektedir. Allah, zalimlere fırsat vermesin;  ülkemizin birlik ve beraberliğini korusun. İslam,  mütecaviz modern dünyaya huzur getirsin.

Bu duygu ve düşüncelerle, Edirne'mizin, ülkemizin, gönül coğrafyamızın, İslam aleminin mübarek Ramazan ayını en kalbi duygularımla kutluyorum.Ramazan Bayramının insanlığa, dünyaya huzur ve barış getirmesini temenni ediyor, saygılar sunuyorum.