Spor Genel Müdürlüğü kuruluş yıl dönümü kapsamında düzenlenen  Yaz Spor Okulları açılış Töreni Edirne Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Mimar Sinan Spor Salonunda gerçekleşti.

Yaz Spor okulları Eğitim ve Öğretim yılının son bulmasıyla çocukların ve  gençlerin 3 aylık tatil süresi boyunca zamanlarını çeşitli aktivite ve  spor yapma alışkanlığı kazandırarak toplumda spor kültürünü oluşturmayı, sporla tanışmalarını sağlayarak kötü alışkanlıklardan korunup topluma faydalı bireyler ve aynı zamanda  özgüvenlerini sağlamayı fedefliyor.

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından, 2016 - 2017 Eğitim-Öğretim yılının sona ermesinin ardından çocukların yaz aylarında vakitlerini daha verimli geçirebilmesi ve sporla tanışmalarını sağlamak amacıyla başlatılan ücretsiz Yaz Spor Okulları, 29 Haziran’da kapılarını gençlere açıyor. Türkiye’nin 81 ilindeki İl Spor Merkezlerinde 05 – 18 yaş grubundaki çocuk ve gençlerin yararlanabileceği eğitimler,  bir çok branşta düzenlenecek.İl Spor Merkezlerine 2014 yılında 1 milyon 211 bin 728, 2015 yılında 1 milyon 271 bin 262 ve 2016 yılında ise 1 milyon 397 bin 976 çocuk ve gencin katılımı sağlandı. Bu yıl ise Yaz Spor Okullarına 1,5 milyonun üzerinde çocuk ve gencin katılımı hedefleniyor.

Hem miniklere teşvik hem de sporu sevdirmenin en güzel yol olduğunu belirten Edirne Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Serhat Ocak;  “Yaz Spor Okullarında ki amacımız, Yaz tatiline giren gençlerimizi sporla tanıştırarak topluma faydalı bireyler yetiştirmek, güçlü yarınlar için; okuyan, düşünen, kendini ifade edebilen, sporu, sanatı ve bilimi yaşam tarzı hâline dönüştüren,  yenilikçi, etik değerlere bağlı, öz güveni yüksek ve güçlü bir gençliğin yetişmesini sağlamak için çalışmalarımız sürekli devam edecektir her yıl branş sayısının arttığı  Yaz Spor Okulları'nda bu yıl 27  branş faaliyet gösterecektir.Spor Okullarımızın en büyük temel amacı çocuklarımızın kötü alışkanlıklardan uzak tutmak, onları başarılı birer sporcu yapabilmek,  sporu tabana yaymak,  spor kültürünü ve spor dilinin oluşmasına katkı sağlamak, saygılı hoş görülü bireyler olmalarını hedeflemektir, ''diye konuştu.

Mimar Sinan  Spor Salonu’nda açılışı düzenlenen Yaz Spor Okulu’nda 27 branşta sporcu yetiştirecek olan Edirne Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, profesyonel sporcu yetiştirme yolunda Yaz Spor Okulu’nu bir adım olarak görüyor.

Program yoğun ve tempolu okul sürecinden sonra yaz tatili dönemi boyunca tüm spor faaliyetlerinden yararlanacak olan  minik ve gençlerin  branş tanıtımı ve  gösterileri ile sona erdi.