Gençlik ve Spor Bakanı Çağatay Kılıç, 655. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşlerini izlemek için geldiği er meydanında yaptığı konuşmada, “Kırkpınar Er Meydanı’nı şanına yakışır bir şekle getirmek için düğmeye basıyoruz. Yeni Sarayiçi Er Meydanı, Edirne’ye hayırlı uğurlu olsun. Seneye yeni bir stadyumda birlikte olmayı ümit ediyorum” dedi.
Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde gelecek yılın ağalığını iş adamı Seyfettin Selim’in tekrar kazanmasından sonra Sarayiçi Er Meydanı’ndaki seyircilere seslenen Bakan Çağatay Kılıç, şehit ailelerine verilen destek için teşekkür ederek, “Zor günlerden geçiyoruz ama bunu birlik ve beraber ile aştık. Bundan sonrada hep beraber durarak milletimizin ve devletimizin geleceğini koruyacağız. Er Meydanı’nda yapılması gereken bazı işler var. Kırkpınar Er Meydanı’nı şanına yakışır bir şekle getirmek için düğmeye basıyoruz. Yeni Sarayiçi Er Meydanı Edirne’ye hayırlı uğurlu olsun. Seneye yeni bir stadyumda birlikte olmayı ümit ediyorum” diye konuştu.
Vatandaşların Kırkpınar'a çok büyük ilgi gösterdiğini anlatan Bakan Çağatay Kılıç, “Türkiye’de sportif müsabaka anlamında her şey aynen devam etmektedir. Demokrasi nöbeti tutmaya devam ediyoruz. Demokrasi nöbetinde kadınıyla - erkeğiyle, genciyle - yaşlısıyla beraber her siyasi görüşten milletimiz meydanlardadır. Tüm sportif faaliyetlerimizi gerçekleştirdiğimiz gibi 655. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’ni de birlik ve beraber içerisinde devam ettiriyoruz. Edirneli vatandaşlarımıza da pehlivanlarımıza göstermiş oldukları güzel misafirperverlik ve ev sahipliği için teşekkür ediyorum. Birlik ve beraberliğimizin her zaman daim olacağını belirtmek isterim. Geleneksel spor dallarımızı yaşatmak ise hepimizin görevidir” şeklinde konuştu.
Rio Olimpiyat Oyunları’na katılacak Kadın Güreş Milli Takımı’nın da Edirne’de hazırlıklarına devam ettiğini hatırlatan Bakan Çağatay Kılıç, “Rio 2016’ya 110 sporcumuz katılım hakkını elde etti. Fakat uluslararası federasyonların kuralları gereği 105 sporcumuz müsabakalara katılabilecekler. Milli sporcularımız Rio’da Ay-yıldızlı bayrağımızı en iyi şekilde temsil edecekler” diye konuştu.
655. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri finalinde Mehmet Yeşil Yeşil'i mağlup eden Recep Kara başpehlivan oldu.Kara, 4. kez başpehlivan oldu.
 Müsabakaların sonunda başpehlivan olan Ordulu Recep Kara'nın altın kemerini Bakan Çağatay Kılıç taktı.?