Edirne Olimpik Yüzme Havuzu'nda düzenlenen Uluslararası 5. Edirne Kupası ve Türkiye Yıldız-Genç ve Açık Yaş Uzun Kulvar Yüzme Milli Takım Seçmesi, büyük bir başarıyla sona erdi. Müsabakalar, sporcular arasındaki kıyasıya rekabet ve unutulmaz performanslarla dolu bir atmosferde geçti.

REKOR KIRAN SPORCU:
Uluslararası 5. Edirne Kupası'nda, erkeklerde elli metre sırtüstü kategorisinde 26.25’lik derece elde eden Can Acar, 15-16-17 yaş kategorisinde yeni Türkiye rekorunu kırarak büyük bir başarı elde etti. Bu önemli başarı, genç sporcu Can Acar'ın yetenek ve azmiyle birleşerek mücadele ruhunu yansıttığı bir an oldu.

ULUSLARARASI KATILIM:
Türkiye'nin yanı sıra Yunanistan, Portekiz, Lübnan, Azerbaycan ve Moldova gibi ülkelerden de sporcuların katıldığı bu prestijli organizasyon, uluslararası arenada yüzme tutkunlarını bir araya getirdi ve dostluk bağlarını güçlendirdi.

MÜSABAKALARIN DETAYLARI:
Edirne Olimpik Yüzme Havuzu'nda düzenlenen müsabakaların 3. gününde 50 metre serbest, 200 metre kurbağalama, 100 metre kelebek, 200 metre sırtüstü ve 400 metre serbest kategorilerinde seçme ve final yarışları gerçekleştirildi. Sporcular, azimleriyle izleyenleri kendilerine hayran bıraktılar.

FEDERASYON BAŞKAN VEKİLİNDEN DEĞERLENDİRME:
Türkiye Yüzme Federasyonu Başkan Vekili Güven Duvan, müsabakaların başarılı geçtiğini belirtertti.
2-4 Mayıs tarihlerinde yine Edirne Olimpik Yüzme Havuzu'nda milli takım seçme yarışları ve olimpiyat akredite yarışları olacak. Bu Paris Olimpiyatları öncesinde sporcularımızın son deneme yarışı olacak. Bu yüzden bizim için çok önemli. Katılacak sporcularımıza da şimdiden başarılar diliyorum ve Edirne halkımızı yarışlara davet ediyorum." diye konuştu.