Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın Atatürk Kültür, Dil ve Tarih ve Yüksek Kurumu ile ortaklaşa düzenlediği ''Malazgirt Tarih Çalıştayı'' 1071 tarihçinin katılımıyla  25-27 Ağustos 2014 tarihlerinde Muş Alparslan Üniversitesin'de gerçekleştirildi.Türk Tarihinin en önemli dönüm noktalarından biri olan Malazgirt Zaferinin 943. Yıldönümü etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilen tarih çalıştayına ilimizi temsilen tarih eğitimi almış ve almaya devam eden 12 Edirne Gençlik Merkezi üyesi katılım gösterdi.  

''Malazgirt Tarih Çalıştayı'', Türkiye tarihinin en önemli olaylarından birisi olan Malazgirt Savaşı'nı, Türkiyenin dört bir yanından gelen tarihçilerle ve alanında uzman kişilerle yapılan saha çalışmaları tarih bölümü öğrencileri açısından büyük önem taşımaktadır. 

Malazgirt'te yapılan organizasyonda konuşan Gençlik Ve Spor Bakanımız Sayın Akif Çağatay KILIÇ, çalıştayın ortak tarihinin güzel bir yansıması olduğunu ifade ederken,''Emin olun ki buradaki duygular müşterek.Şehit olan ecdadımızın bize bıraktığı bir miras var.Bu mirası sizlerle gençlerimizle, çocuklarımızla birlikte daha güzel geleceğe  taşıyacağız.Hep vurguladığım bir şey var; gençlerimiz sadece geleceğimizin değil, bugünlerimizin de sahibi. Bu ortak gelecek herkezin sorumluluğu'' şeklinde konuştu.