Şehadetlerinin 104. yılında; Allahuekber Dağları'nın kardelen çiçekleri,   Sarıkamış Şehitlerimiz  Edirne'de düzenlenen yürüyüşle anıldı.

Edirne  Gençlik ve  Spor İl Müdürlüğü önünde Edirne Valisi Ekrem Canalp, Edirne Garnizon Komutanı Tuğgeneral Yüksel Erdin, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan  ve daire müdürleriyle öğrencilerden oluşan kalabalık, yaklaşık 5 kilometre yürüyerek Atatürk Anıtı'na geldi. Atatürk Bulvarı'na ay- yıldızlı  berelerle çıkan grup, ellerinde 'Gençlik şühedanın izinde, Sarıkamış' yazılı pankart taşıdı.

Atatürk Anıtı’nda Edirne Belediye Bandosu eşliğinde saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ardından Edirne Gençlik ve  Spor Şube Müdürü  Zekeriya Bayrak, ''Sarıkamış bu milletin asil ve cesur evlalarının destanıdır. Sarıkamış Mehmetçiğin her şart altında irade, cesaret ve disiplinden oluşan karakterini nasıl muhafaza ettiğini tarihe altın harflerle yazdığı yedir. Sarıkamış cennete yürümenin adıdır. Kışın ortasında Allahuekber dağlarında çekilen çilenin bir anlamı vardı. Bastığımız topraklara kanını ve canını hiç çekinmeden feda etmiş şehitlerimizin bir aşkı vardı. Sevdası vardı. O sevda vatanıydı, milletiydi, diniydi, kutsal değerleriydi. Şartlar ne olursa olsun yokluğa sabrı olmayanın varlığa şükür için imkanı olmaz. Sarıkamış aynı zamanda azmin, sabrın ve sebatın göstergesidir.'' diye konuştu.

Edirne İl Müftüsü Emrullah Üzüm tarafından Sarıkamış şehitleri için dua okurken, kapanış programında Edirne Kızılay Şubesince katılanlara sıcak çorba dağıtıldı.