Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Faaliyetleri Dairesi Başkanlığının 2019-2020 yılı faaliyet programında yer alan ve Edirne’de 22-23 Şubat 2020 tarihlerinde düzenlenen Anadolu Yıldızlar Ligi Masa Tenisi Marmara Grup müsabakaları sona erdi.

Müsabakalara Balıkesir, Bursa Çanakkale Edirne İstanbul Anadolu,  Kırklareli Kocaeli,  Sakarya, Tekirdağ,  Yalova İstanbul Avrupa illerinden toplam 66 sporcu katıldı.

Edirne Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Mimar Sinan Spor Salonu'nda düzenlenen Anadolu Yıldızlar Ligi Masa Tenisi Marmara Grup Müsabakaları, Açılış Seremonisi, Saygı Duruşu, İstiklal Marşımızın ardından İl Müdür V. Zekeriya BAYRAK’ın konuşmaları ile başladı.

Bayrak, ‘‘Umuyorum ki gerçekleştirilecek olan bu güzel organizasyonda geçmiş yıllardaki sağlamış olduğumuz başarıyı hedef alarak birlik ve beraberlik içerisinde bu yıl da daha iyisini yapmak için çıtamızı en yükseğe taşımamız en önemli unsurumuzdur Anadolu Yıldızlar Ligi Marmara Bölgesi müsabakalarına ev sahipliği yapmaktan dolayı onur duyar, katılan sporcu ve antrenörlerimize başarılar dilerim’’ dedi.

Programa Edirne Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Spor Şube Müdürü Murat ULAŞDIR, Şube Müdürü Hasan KUL, Tesisler Müdürü Savaş KURTAY ve beraberindekiler katıldı.

Müsabakalarda Kız Ferdi sıralama 1. Hayrunnisa TOKALAK (İst.Avp.), 2. Ecrin Nira KILIÇ (Kocaeli), 3. Ebrar KURT (İst.Avp.), 4. Ela ÇAMUR (İst.Avp.) Erkek Ferdi Sıralama 1. Mehmet Can KARAKUŞ (İst.Avp.), 2. Yaman Erdoğan YILMAZER (İst.And.), 3. Can GÖKTEPE (Yalova), 4. Caner HAS (İst.Avp.) olarak belirlendi. Yapılan ferdi müsabakalarda sporcuların toplamış olduğu puanlar sonucunda Kızlarda 1. İstanbul Avrupa, 2. Kocaeli, 3. Kırklareli, 4. İstanbul Anadolu, 5. Bursa, 6. Balıkesir takımları Erkeklerde 1.İstanbul Avrupa, 2. İstanbul Anadolu, 3. Tekirdağ, 4. Yalova, 5. Kırklareli, 6.Balıkesir takımları ilk altıya girerek Yarı Final Müsabakalarına katılmaya hak kazanmışlardır.

Analig; Spor Genel Müdürlüğü tarafından Sporun tabana yaygınlaştırarak müsabakaların daha fazla çoğalması, yerel faaliyetler sonucu üst gruplara katılamayan yetenekli sporcuların spora kazandırılması, ulusal düzeyde sürdürülebilir yetenek takip sistemini oluşturarak çocukların kişiliklerini sporun eğitici fonksiyonunu kullanarak duygusal ve sosyal yönden yetiştirilmesi ve geliştirilmesini hedefliyor.