Gümrük Muhafaza Memurları’na sınır kapılarında karşılaşabilecekleri saldırılara karşı kendilerini koruyabilmeleri amacıyla yakın Savunma Tekniği Eğitimi verildi

Edirne Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından 5 gün verilen eğitim programının Sertifika Töreni  Edirne Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür V. Sayın Şaziye SAKLICACIL, Trakya Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürü Sayın Yaşar Yaman OCAK'ın katılımları ile İl Müdürlüğümüz Spor Salonu nda gerçekleşti.

Kapıkule, Dereköy, İpsala, Pazarkule, Hamzabeyli, Ambarlı, Kırklareli den gelen 59 Gümrük Muhafaza Memuruna toplam 5 gün verilen eğitimde Yakın Savunma Tekniği öğretildi. 60 teknikten oluşan uygulamalı eğitimde  amaç herhangi bir saldırı sırasında, muhafaza memurları ne kendilerine ne de etraftaki insanlara zarar vermeden saldırganı bertaraf edip kontrol altına almak. Aldıkları eğitim sonrası  figürlerini sergileyen muhafaza memurları kaçakçıların korkulu rüyası olacaklarını gösterdi. Gümrük Muhafaza Memurları’na eğitim bitiminde katılım sertifikası verildi.

 

Eğitim: Memurların güvenlik boyutunda fiziksel ve teorik alt yapılarının geliştirilmesi, pratik uygulamalı olarak metodik ve eğiticilik açısından itina ile hazırlanmış olup, modern sunum teknikleri içermektedir.