Edirne Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından  19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı,  15-21 Mayıs Gençlik Haftası spor etkinlikleri  hafta boyu  çeşitli branşlarda yapılan turnuvalarla  ve etkinliklerle sona erdi.

Her sene 15-21 Mayıs tarihleri arasında kutlamalar eşliğinde gerçekleştirilen  Gençlik Haftası, İl Müdürlüğü Spor Salonlarında hafta içerisinde Futbol, Voleybol, Satranç, Basketbol, Tenis, Masa Tenisi, Atletizm gibi  çeşitli branşlarda yapılan müsabakaların ardından tamamlandı.

19 Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlama etkinlikleri  Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından  Edirne Valisi Sayın Günay Özdemir in katılımı ile Saraçlar Caddesinde devam etti.

Edirne Valisi Günay Özdemir yaptığı açıklamada, "Öncelikle Gençlik ve Spor Bayramımızın gençlerimize, ülkemize ve bütün insanlığa hayırlı olmasını diliyorum. Gençlerimizin Gençlik ve Spor Bayramını kutluyorum. Atatürk gerçekten gençleri düşünen, çocukları düşünen, toplumu düşünen ve geleceği düşünen çok önemli bir lider olarak Türkiye’nin geleceği ile ilgili her ayrıntıyı düşünmüş ve bütün işleri de bu ayrıntılı düşünme sistemine göre kurmuş önemli bir lider. Ona da gerçekten bugün için şükranlarımızı tekrar tekrar sunuyoruz. Çünkü geleceğimizin teminatı olan gençlere bu bayramı vererek aslında gençlerimizin geleceğe hazırlanması, geleceği yönetmesi, gelecekle ilgili fikirleri olması konusunda önemli bir adım atmış. Bu adımı da biz bugün hayranlıkla ve heyecanla karşılıyoruz. Bugünü gençlerimizle beraber kutluyoruz" dedi.

Saraçlar Caddesi spor sahasına dönüştürülerek trafiğe kapalı Saraçlar Caddesi’nde, basketbol, voleybol, jimnastik, tenis, boks gibi çeşitli sporlarının yapıldığı alanlar oluşturuldu. Etkinlikler arasında, okey, langırt gibi oyunlar da yer alırken çeşitli spor dallarının tanıtımı ile çocuklar gençler gönüllerince bayramlarını kutladı. Gençlik konseri ile devam eden programda gençler unutulmaz anlar yaşadı.

Hafta boyunca şenlik havasında geçen  maçlardan sonra tüm sporculara cesaret madalyası verilirken ilk üç dereceyi alan sporculara kupa ve madaly