Cumhuriyetimizin kurucusu,  büyük devlet adamı Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, aramızdan ayrılışının 78. yıl dönümünde saygı, şükran ve rahmetle anıyoruz.

 Hayatı boyunca kendisini, varlığından güç aldığı aziz milletimize adayan Atatürk, Kurtuluş Mücadelesinde lider kişiliği, askeri ve siyasi zekâsı ile birçok başarılara imza atmıştır. Mücadeleci kişiliği, insan sevgisi, bilim ve akılla beslenen yapısıyla Türk milleti başta olmak üzere tüm dünyaya örnek olmuştur. Atatürk  “Ben ölürsem soylu milletimizin beraber yürüdüğümüz yoldan asla ayrılmayacağına eminim, bununla gönlüm rahat!” sözleri ile Türk milletine olan güvenini belirtmiştir.

 Türkiye Cumhuriyeti’ni, milli birlik ve beraberlik içinde ulaştığı noktayı daha ilerilere taşıyacak olan aziz milletimizin evlatları, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün işaret ettiği muasır medeniyet hedefine ulaşmanın gayreti içindedir. Atatürk’ün bağımsızlığa, demokrasiye verdiği ehemmiyeti idrak eden aziz milletimiz 15 Temmuz gecesi büyük bir kahramanlık örneği göstererek vatanına, bayrağına, özgürlüğüne, demokrasisine sahip çıkmıştır. Elde ettiği kazanımları kararlılıkla savunmuştur. Atatürk’ün “Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir.” sözünde belirttiği gibi aziz milletimiz kendi iradesinin üzerinde hiç kimseyi tanımamıştır.

  Bu düşüncelerle, ebediyete irtihalinin 78. yılında, Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü ve devletin bölünmez bütünlüğü için can veren tüm şehitlerimizi bir kez daha saygı ve rahmetle anıyorum.