19 Mayıs Atatürk'ü Anma,  Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla Atatürk Anıtı'nda tören düzenlendi.

Edirne Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürümüz Sayın Serhat OCAK tarafından anıta çelenk sunumu, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal marşının okunmasının ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmanın yapılmasıyla son buldu.

İl Müdürümüz  Sayın Serhat OCAK, 19 Mayıs 1919, Türkiye Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün, Türk milletinin içindeki bağımsızlık korunu alevlendirdiği ve tam bağımsız bir Türkiye için kutlu bir yolun başlangıcı olan unutulmaz bir tarihtir.

Cumhuriyetimizin 100. Yılı olan 2023 yılına doğru zaman ilerlerken büyük güç olma yolunda önemli mesafe kat eden Türkiye’mizi geleceğin lider ülkesi yapmak için sorumluluk alacağınız inancındayım.

Bu duygu ve düşüncelerle; başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve aziz şehitlerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anıyor, Aziz milletimizin Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutluyorum, dedi.

Törene, kamu kurumlarının ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri öğretmenler, öğrenciler ve sporcular  katıldı.

 19 Mayıs Atatürk'ü Anma,  Gençlik ve Spor Bayramı trafiğe kapalı Saraçlar Caddesi'nde  gün boyu yapılan bir çok spor etkinliğiyle ve  Edirne Valimiz Dr. Mehmet TEKİNARSLAN'ın tüm spor dallarındaki standlarını ziyaret etmesiyle sona erdi.