19 Mayıs 1919, Türkiye Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün, Türk milletinin içindeki bağımsızlık korunu alevlendirdiği ve tam bağımsız bir Türkiye için kutlu bir yolun başlangıcı olan unutulmaz bir tarihtir.

Bu önemli tarihi, Gazi Mustafa Kemal Atatürk şu ifadeleriyle dile getirmiştir; “Ben 1919 senesi Mayısı içinde Samsun’a çıktığım gün elimde, maddi hiçbir kuvvet yoktu. Yalnız büyük Türk milletinin asaletinden doğan ve benim vicdanımı dolduran yüksek ve manevi bir kuvvet vardı. İşte ben bu ulusal kuvvete, bu Türk milletine güvenerek işe başladım.” 

Aziz milletimizin sevgili gençleri;
Büyük Önder Atatürk, Türk milletine güvenirken "Bütün ümidim gençliktedir." diyerek Türkiye Cumhuriyeti'ni size emanet etmiştir. Yarınlarımızın teminatı olan siz sevgili gençler; nitelikli, bilgili ve ideal sahibi insanlar olarak yetişmelisiniz. İstiklal mücadelesi ruhuna sahip, "Zaman bendedir ve mekân bana emanettir!" diyebilen, Hakk'ın hatırını âli tutan, okuyan ve irdeleyen, milli ve manevi değerlerine sahip çıkan, milletine sevdalı, hür düşünebilen, cumhuriyet ve demokrasiyi benimsemiş, yenilikçi ve girişimci bir ruha sahip olmalısınız. İl Müdürlüğü olarak, en iyi şekilde yetişmeniz için her zaman yanınızda olduk ve olmaya devam edeceğiz.

Sevgili gençler; 
Cumhuriyetimizin 100. Yılı olan 2023 yılına doğru zaman ilerlerken büyük güç olma yolunda önemli mesafe kat eden Türkiye’mizi geleceğin lider ülkesi yapmak için sorumluluk alacağınız inancındayım. 
Bu duygu ve düşüncelerle; başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve aziz şehitlerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anıyor, Aziz milletimizin Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutluyorum.