Edirne Gençlik Hizmetleri ve Spor  İl Müdürlüğü ''15 Temmuz Haftası Açılış Programı'' Fotoğraf  Sergisi ve  15 Temmuz Gazisi Sayın Abdullah İrgin ve  Sayın Yavuz Kurban'ın konuşmacı olarak  katıldığı panel ile devam etti.

Açılış konuşmasını yapan  İl Müdürü Sayın Serhat OCAK''15 Temmuz darbe girişiminde milletimiz vatana ve millete olan bağlılığını bir kere daha göstermiş ve tarih tekerrür etmiştir,şunu unutmamak gerekir ki tüm dünya, milletimizin bu gözü karalığını vatana olan sevgisini canlı olarak izlemiş; vatanımız uğruna binlerce şehit veren milletimiz gerektiği zaman yine canını seve seve vereceğini ispatlamıştır.Milletimizin demokrasiyle yaşama özgürlüğüne, Türkiye Cumhuriyeti‘nin bağımsızlığına, ülkemizin huzur ve refahına göz diken hain çetelerin  bir temmuz gecesinde yapmaya çalıştığı kalkışmayı, sokaklara dökülen çocuk, genç, yaşlı, kadın erkek  milyonların bastırdığı bir destandır 15 Temmuz. Asım'ın nesli, devasa tankların üzerine gözlerini karartıp o gün yürümüştür, Asım'ın nesli diyordum ya...Nesilmiş gerçek, İşte çiğnetmedi namusunu, çiğnetmeyecek''dedi.

Program 15 Temmuz Gazileri kahramanları Sayın Abdullah İrgin ve  Sayın Yavuz Kurban'ın darbe ve işgal girişimine karşı  verdikleri destansı mücadele anlatımları ile  sona erdi.

Edirne Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından hazırlanan ''15 Temmuz Haftası''  bir hafta sürmesi planlanan anma programları çerçevesinde, spor müsabakaları ve çeşitli etkinliklerle devam edecek.