Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın "Tecrübe Konuşuyor İçimizdeki Kahramanlar Projesi" kapsamında, Trakya Üniversitesi Balkan Kongre Merkezi'nde sanatçı ve oyuncu İsmail Hakkı'nın moderatör olduğu program, dünya Kur'an okuma birincisi Selimiye Camisiİmamı Alp Can Çelik'in Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.
Edirne Valisi Sayın  Günay Özdemir, burada yaptığı konuşmada,Türk milleti tarih boyunca hiçbir zaman içerisindeki vatan sevgisini, bayrak sevgisini ve inancını hiç kaybetmedi.Aslında dünya barışına ve dünyanın geleceğini değiştiren İstanbul'un fethi nasıl bir çağı açıp kapattıysa tarih, 15 Temmuz'u dünya barışının insanlığın yine bir çağı açıp kapattığı şekilde bu günü bu anı yazacak. Çünkü o gün Türk milletinin tamamı gaziydi, Türk milletinin tamamı bu mücadelenin içerisindeydi.dedi.Rukiye Dağ, Erdoğan Demir ve Abdullah İrgin,programda o gece ile yaşadıklarını anlattı.Konuşmaların ardından Dursun Ali Erzincanlı, kahraman şehit Ömer Halisdemir için yazdığı "30 kuş" şiirini okudu.Program sonunda  geceye katılan Gazi Sayın Yavuz Kurban'a,Rukiye Dağ'a Erdoğan Demir ve Abdullah İrgin'e Türk bayrağımız öpülerek teslim edildi.

Programa 54. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Salim Afgün, Cumhuriyet Başsavcısı Muhammet Savran, Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Jandarma Komutanı Albay Kamuran Ersan, Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Hizmetleri Daire Başkanı Rasim Arı, Emniyet Müdürü Adnan Armağan Erdoğan, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürümüz  Serhat Ocak, İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Özcan, öğrenci ve çok sayıda  vatandaşlar katıldı.