Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e 'Gazilik' unvanı ile 'Mareşal' Rütbesinin verilişinin her yıldönümü “Gaziler Günü” olarak kutlanmaktadır.  Şanlı tarihimizin her döneminde vatanımızın bağımsızlığı ve bölünmez bütünlüğü için şehit ve gazi olmayı onur sayan bir milletin evlatlarıyız. Birlik ve beraberliğimizin devamı uğruna üstün fedakarlık göstererek canlarını hiçe sayan gazilerimize  minnet ve şükran borçluyuz. 

Bu cennet vatanımız bizlere şehitlerimizin ve gazilerimizin emanetidir. Onların  gösterdiği kahramanlıklar ve fedakârlıklar güçlü Türkiye yolunda bize cesaret vermektedir. Gelecek nesiller de şehitlerimizin ve gazilerimizin yaptığı fedakarlıkları unutmayacak Gazi Mustafa Kemal’in dediği gibi “Türk çocuğu atalarını tanıdıkça daha büyük işler yapmak için kendinde kuvvet bulacaktır.”

Bu duygu ve düşüncelerle, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere kanlarıyla canlarıyla bu toprakları vatan yapan aziz şehitlerimizi ve aramızdan ayrılan kahraman gazilerimizi saygı ve rahmetle anıyor, hayatta olan tüm gazilerimizin “Gaziler Günü’nü” kutluyor, sağlık ve esenlikler diliyorum.