Gençlik ve Spor Bakanlığı Proje ve Koordinasyon Genel Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen ‘Damla Projesi’ kapsamında ülkemiz üniversitelerinde öğrenim gören yerli ve yabancı 40 genç Edirne’de bir araya geldi.

17-21 Temmuz tarihleri arasında ilimizde uygulanan proje kapsamında yerli ve uluslararası 40 gencimizle birlikte “Eğitim ve Hayat Boyu Öğrenme”, “Aile”, “Dezavantajlı Gençler ve Sosyal İçerme”, “Sağlık ve Çevre”, “Kültür ve Sanat”  “Uluslararası Alanda Gençlik ve Kültürlerarası Diyalog” “Serbest Zamanların Değerlendirilmesi” ve “Gönüllülük ve Hareketlilik” ile ilgili hedefleri gerçekleştirildi.

Ellerinde karanfillerle Huzurevinde yaşlılarımızın ellerini öpen onlarla sohbet eden ve gönüllerini açan gençlerimiz, çocuk sitesinde kalan minik kardeşleriyle de oyunlar oynayarak geldikleri ülkelerini anlattılar.

40 gencimizin ve Bakanlık görevlilerinin de yer aldığı Projede; Valilik ziyareti gerçekleştirilerek, Edirne’de olmalarında dolayı mutlu olduklarını ifade ederek, imkan sağlandığı için teşekkürlerini ettiler. Başta Selimiye Camii olmak üzere Edirne’nin diğer tarihi ve kültürel yerleri gezildi. Proje kapsamında Büyükdöllük köyü Kuran kursu öğrencileri ile vakit geçirildi. Mezarlık ziyaretinde bulunularak temizlik yapıldı. Okul ziyaretinde bulunularak duvar boyama etkinliği gerçekleştirildi. İhtiyaç sahibi aileleri ziyaret ederek yardımlaşmanın önemi vurgulandı. Dezavantajlı gençlerle bir araya gelerek çeşitli etkinliklerde bulunuldu.

Gönüllü Gençler; Damla Projesi ile Edirne’ye sevgi ve mutluluk bıraktılar.