Gençlerin, Türk Müziği’ne olan ilgilerinin artması amacıyla düzenlenecek organizasyon ‘Sahne Sırası Sende’ sloganıyla 14-29 yaş arasındaki tüm gençleri Gençlik Merkezleri Arası Türk Müziği yarışmalarına davet ediyor.

İl Birinciliği-Grup Birinciliği ve Türkiye Finali olmak üzere 3 aşamada gerçekleştirilecek yarışmada gençler, ‘Solo Kız/Erkek Ses ve Solo Çalgı’ dallarında yarışacak. Türk Sanat Müziği, Türk Halk Müziği ve Geleneksel Türk Müziği dallarında eser seslendirecek olan gençlere tecrübeli bir orkestra eşlik edecek. 14-17 / 18-21 / 22-29 yaş kategorilerinde yarışacak gençler, aralarında ünlü sanatçıların da yer aldığı seçici kurul üyeleri önünde performans sergileyecek.
 
İl birinciliği yarışmaları   Ocak ve Şubat aylarında, grup birinciliği yarışması Mart ve Nisan aylarında düzenlenecek. Türkiye  finali ise Mayıs ayı içerisinde  gerçekleştirilecek.
 
Dereceye giren gençlere çeşitli ödüllerin verileceği “Gençlik Merkezleri Arası Türk Müziği Yarışmasına” katılım için gençlik merkezi üyesi olma şartı bulunup yarışma başvuruları gençlik merkezlerinde yapılacak.