Şehirlerin sultanı, sultanların şehri, kadim payitaht Edirne’mizin düşman işgalinden kuruluşunun 93. yılını kutlamanın mutluluğu içerisindeyiz.

Hasan Sezai Gülşeni, I. Murad, II. Murat, Fatih Sultan Mehmed Han, Mimar Sinan, Mehmet Şükrü Paşası ile tarihimize ve maneviyatımıza yön veren serhat şehrimiz Edirne, tarihte olduğu gibi bugün de büyük bir öneme haizdir. Cihana hüküm sürmüş Osmanlı Devletine 92 yıl başkentlik yapan Edirne, hem o dönemin yapısını özünde barındırmakta hem de bugünün gelişen ve dünya liderliği yönünde hızla yol alan ülkemizin güzide şehirleri arasında yerini almaktadır.

"Edirne! İşte o İslamın ahenin suru
Edirne! İşte o şarkın cebin-i mağruru"
dizeleriyle istiklal şairimiz Mehmet Akif Ersoy'un önemini yansıttığı Edirnemiz, 20. Yüzyıl başlarında düşman işgaline uğramıştır. Bu buhranlı dönemde aziz milletimiz yüksek bir irade ortaya koyarak “Şarkın Demir Kilidi” Edirne’yi düşman esaretinden kurtarmıştır. Aziz milletimiz; gösterdikleri azim, katlandıkları çile ve vazgeçtikleri canlarıyla bizlere ne kadar değerli bir vatan emanet ettiklerini göstermektedir. Kendisinden sonra gelecek nesillerin bağımsızlığı için canlarını feda eden aziz şehitlerimize minnet borçluyuz.

Bu duygularla, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve tüm şehitlerimizi rahmetle ve minnetle anıyor, Edirne’nin düşman işgalinden kurtuluşunun 93. yıldönümünü kutluyor, saygılar sunuyorum.