Dünyanın en kutsal mesleklerin başında gelen öğretmenlik, toplumun gelişmesinde ve ilerlemesinde önemli bir yere sahiptir. Milletlerin varlık ve bekasını belirleyen beşeri gücü yetiştiren öğretmenlerimiz değişimin, gelişimin, ilerlemenin temelini teşkil etmektedir. Öğretmenlerimiz, özveriyle ilimlerini, bilgi ve birikimlerini yeni nesillere aktarmaktadır. Bundan dolayıdır ki ülkemizi müreffeh yarınlara ulaştıracak olan güç öğretmenlerimizdir.

Öğretmenlere değer veren, hürmet gösteren ülkeler ilerleme sağlar, mutlu bireyler yetiştirirler. “Bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum.” inancıyla yoğrulan milletimiz ilim öğretene ve ilmi tahsil edene önem vermiştir. Yüce bir görev üstlenen öğretmenlerimizin toplum hayatında her zaman müstesna bir yeri vardır.  

Başöğretmen Atatürk İzmir Erkek Öğretmen Okulunda öğretmenlere  hitaben yaptığı konuşmasında; “Milletleri kurtaranlar yalnız ve ancak öğretmenlerdir. Öğretmenden, eğiticiden mahrum bir millet henüz millet adını almak istidadını kazanmamıştır. Ona alelâde bir kitle denir, millet denemez. Bir kitle millet olabilmek için mutlaka eğiticilere, öğretmenlere muhtaçtır.” ifadeleriyle öğretmenlerimizin değerini vurgulamıştır.

Bu duygu ve düşüncelerle, fedakârlıkların en büyüğünü gösteren tüm öğretmenlerimizin Öğretmenler Gününü kutluyor, başta Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere ebediyete irtihal eden öğretmenlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, saygılar sunuyorum.