Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından gençlere yönelik her yıl yaz aylarında yapılan ücretsiz Gençlik Kampları heyecanı sürüyor.Gençlik Merkezimize başvurarak kamplara katılmak isteyen gençlerimiz  Osmaniye Aslantaş, Mersin Silifke ve Manisa Kırkağaç şehirlerine uğurlandı. 
Gençlik kampları arasında yurdun farklı bölgelerinde 10 doğa 8 deniz kampı bulunuyor.Bunlar; Antalya – Duacı Kampı,Kastamonu Yolkonak Bolu – Aladağ Gençlik Kampı,Osmaniye Aslantaş,Kırşehir Kaman Kampı, Karabük Ovacık Kampı, Samsun Nebiyan Kampı,Aydın Kuşadası Davutlar Kampı, Samsun 19 Mayıs Kampı, Hatay İskenderun Uluçınar, Mersin Silifke İçişleri Kampı, Mersin Silifke Ekonomi Kampı, Mersin Silifke 23 Nisan Kampı, Mersin Silifke Tarım Kampı, Bursa Hasanağa Kampı, Trabzon Düzköy Kampı, Manisa Kırkağaç Şehzadeler Kampı, Van Gevaş Kampı olarak sıralanıyor.
Kamplara katılan gençlerin ulaşım konaklama ve yemek ihtiyaçları Gençlik ve Spor Bakanlığınca karşılanmakta ve gençlerden herhangi bir ücret alınmamaktadır. Gençlik Kampları 12-15 yaş grupları için ''Ücretsiz Deniz Kampları'' 16-22 Yaş grupları için ''Ücretsiz Doğa Kampları'' adı altında düzenlenmektedir.