654. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde final mücadelesini Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç ile Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu birlikte, Er Meydanı'nda izledi.

AK Parti Edirne Milletvekili Şemsettin Emir, Edirne Valisi Dursun Ali Şahin ve Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan tarafından Er Meydanı Protokol girişinde karşılanan Bakan Çağatay Kılıç ve Müezzinoğlu, daha sonra kendilerine ayrılan yere geçti.

Müsabakalar öncesi çeşitli basın kuruluşlarına açıklama yapan Bakan Çağatay Kılıç Kırkpınar'ın önemli bir geleneğin temsili olduğunu belirterek şöyle konuştu:
''Oldukça sıcak bir hava olmasına rağmen tribünler dolu. Hem milli hem manevi değerlerimizin temsili olan, geçmişten günümüze yansıması olan bu yarışmaların bugün burada çok büyük bir katılım ile yapılıyor olması bizleri gerçekten mutlu ediyor. Burada hem belediyemizin, hem valiliğimizin, hem burada bütün çalışanların ve Edirne halkının büyük bir emeği var. Hem yurtdışından hem yurtiçinden Edirne'ye gelen buradaki bu geleneğe katılmak isteyen herkese ben bir kez daha teşekkür ediyorum.''

Kırkpınar alanının imkanlarının geliştirilmesi için çalışma yaptıklarını belirten Bakan Çağatay Kılıç  Buradaki fiziki imkan ve alt yapı ile alakalı olarak bir çalışmamız var. Geçen sene başlattığımız bir çalışma bu  belli bir noktaya geldik. Ümit ediyorum ki çok kısa bir süre içerisinde hızlı bir şekilde hareket ederek tamamlayacağız. Şu anda bazı engeller ile karşı karşıyayız onları da aşarak buradaki geleneksel atmosferi daha da iyi bir hale getirip hem güreşçilerimizi pehlivanlarımızı hem de güreş severlerimiz buraya geldiklerinde daha güzel bir ortamda, Kırkpınar'a yakışır bir ortamda ağırlamak istiyoruz.  dedi.

Bakan Çağatay Kılıç Samsunlu olduğunu hatırlatarak geçen senenin başpehlivanı olan bu sene yarı finalde elenen Samsunlu güreşçi Fatih Atlı'yı da tebrik etti.

654. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri başpehlivanlık final müsabakaları öncesinde, er meydanında büyük boyutta Türk bayrağı açıldı.

Güreşlerde görev yapan hakemlerin taşıdığı 30 metrekarelik Türk bayrağı, 52 yıllık Kırkpınar başcazgırı Şükrü Kayabaş'ın ve diğer cazgırların sunumu eşliğinde meydanda gezdirildi.

Protokol ve tribündeki güreşseverler bayrağı ayakta selamladı. Bu sırada Edirne Belediye bandosu da Gençlik Marşı ile İzmir Marşı'nı çaldı.

Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde gelecek yılın  ağalığını ise 361 bin lira bedelle iş adamı Seyfettin Selim yeniden kazandı.

Müsabakaların sonunda kazanan güreşçilerine ödüllerini Gençlik Ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç taktim etti.