Edirne İlimiz ile Balkan ülkelerinde bulunan milli ve manevi mirasımızın tanıtılması amacıyla  Gençlik Merkezlerine üye 200 gencin yer aldığı “Ayvaz Dedenin İzinde Balkan Projesi” Açılış Programı 09/06/2015 tarihinde Edirne Valisi Sayın Dursun Ali ŞAHİN, Edirne Milletvekili Şemsettin Emir, Gençlik Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Serdal ERAVCI, Gençlik Çalışmaları Daire Başkanı Ahmet UZAK, İl Müdürümüz Serhat OCAK, İl Sağlık Müdürü Muhsin KİŞİOĞLU, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Abdullah BÜLBÜL, Yurtdışı  Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı Trakya Bölge Koordinatörü  Fatih OT ve gençlerin katılımıyla gerçekleştirildi.

 Ayrıca Edirne Valiliğinin himayelerinde İl Müdürlüğümüz Gençlik Merkezince 6 ay süreyle gençlerin tarihi, kültürel, sanatsal bilgi ve birikimlerini arttırmak amacıyla yürütülen ''Serhat Kalemler Yazarlık Atölyesi'' ''Evlad-ı Fatihan Tarih Projeleri''sertifika töreni yapıldı.

Gençler, ‘Evladı Fatihanla Ayvaz Dede’nin İzinde Balkanlar’ projesi kapsamında; Yunanistan, Arnavutluk, Makedonya, Bosna Hersek,Karadağ ve Kosava’yı gezecek. Tarihçi yazar, Talha Uğurluel gezileri boyunca kafileye eşlik edecektir.

Bu yıl 505’incisi düzenlenecek Ayvaz Dede şenliklerine de katılacak olan gençler 18 Haziranda yurda döneceklerdir.