19 Mayıs 1919’da Büyük kurtarıcı Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıktığındaki kararı  “Milli hâkimiyete dayanan, kayıtsız şartsız, bağımsız yeni bir Türk devleti kurmaktı.” Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 96 yıl önce Samsun’a çıkması ile tutuşturduğu kurtuluş meşalesi dalda dalga yayılarak tüm yurda yayılmıştır. Kahraman milletimiz; özünden ve maneviyatından aldığı güçle kendi külleri üzerinden dirilip Anadolu’da Rumeli’de varlık ve bekasını daimi kılmasını bilmiştir.

“Özgürlük ve bağımsızlık benim karakterimdir.” diyen Gazi Mustafa Kemal bu önemli günü Türk gençliğine armağan ederek gençliğe verdiği değeri göstermiştir. 19 Mayıs ruhunu anlayan, bilgi ve özgüveni yüksek, sorumluluklarını bilen, etkin, girişimci, sorgulayan, okuyan, milli ve manevi değerlerine bağlı, yeniliklere ve değişime açık bireyler yetişmesi için daima gençlerin yanında olacağız. Gençlerimizin kendi kültür ve değerlerine sahip çıkarak Cumhuriyetimizin gücüne güç katıp ülkemizi geleceğe taşıyacağına olan inancımız tamdır.

            Bu duygu ve düşüncelerle Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ü,  silah arkadaşlarını ve bu vatan için canlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anıyorum.

Aziz milletimizin Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı kutluyor, saygılar sunuyorum.