Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından Çanakkale Savaşının 100. Yılı Anma Programı kapsamında "Çanakkale Bir Hilal Uğruna" Edirne'deydi.

Çanakkale Savaşı'nın ruhunu anlatmak ve unutturmamak amacıyla düzenlenen program, Trakya Üniversitesi Balkan Kongre Merkezi'nde yapıldı.

Çanakkale'de yaşanmış hikayelerin anlatıldığı, Çanakkale türkülerinin seslendirildiği programa Vali Yardımcısı Sayın Mustafa Serdar BAKIR, Rektör Yardımcısı Sayın Hüseyin SARIOĞLU, Bölge İdare Mahkemesi Başkanı Sayın Çağlar IŞIK, İl Jandarma Komutanı Sayın Kamuran ERSAN, Gençlik Merkezleri Daire Başkanı Sayın  Gürkan TEKİN, Edirne Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Sayın Serhat OCAK, İl Milli Eğitim Müdürü Sayın Hüseyin ÖZCAN, İl Kültür Turizm Müdürü Sayın  Ahmet HACIOĞLU, İl Müftüsü Sayın Emrullah ÜZÜM, Basın Enformasyon   İl Müdürü Sayın Fikret DİŞLİOĞLU, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Sayın Bilgin ÖZBAŞ, Yurtdışı Türkler ve Akraba Toplulukları Trakya Koordinatörü Sayın  Fatih OT, Şehit Aileleri ve Gazileri Yardımlaşma Derneği, Muharip Gaziler Derneği ile çok sayıda Sivil Toplum Kuruluşlarının temsilcileri ve güçlü yarınlarımızın emanetçisi gençler katıldı.

Dursun Ali ERZİCANLI’nın “52 gün ve 40 yaşındasın” şiirleriyle duygu dolu anlar yaşayan gençler;  Cihan YILDIZ’ın türküleriyle, Serdar TUNCER’in eşsiz sunumu, hikâyeleri ve şiirleriyle, vatan ve millet sevgisini yüreklerinde hissettiler.