Edirne'deki 130 amatör spor kulübüne ayni ve nakdi yardım yapıldı.

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından Türkiye genelinde düzenlenen törenin Edirne ayağı Edirne Spor Salonu'nda gerçekleştirildi. Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından Edirne'deki 130 amatör spor kulübüne 3 milyon 322 bin 500 tl nakdi yardım yapıldı.

Gençlik ve Spor Bakanı Sayın Dr. Mehmet Muharrem KASAPOĞLU'nun canlı bağlantısı ile başlayan törene Vali Hüseyin Kürşat KIRBIYIK, Gençlik ve Spor İl Müdürümüz Selim AK, İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Önder ARPACI, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Engin ÖZTÜRK amatör spor kulüpleri temsilcileri, sporcular ve sporseverler katıldı.

'Destekler ile başarılar artarak devam edecek'

Törende Konuşan İl müdürümüz Selim AK "Amatör Spor Kulüplerimiz, çok önemli bir toplumsal görevi yerine getirmektedir. Sporun gelişmesi yanında, sağlıklı bir genç neslin yetişmesine de katkı sunmaktadırlar. Çocuklarımıza ve gençlerimize sporu sevdirerek onların başarılı olmalarını sağlamakta ve aynı zamanda ülkemizde bir spor kültürü oluşmasına yardımcı olmaktadırlar. Amatör Spor Kulüplerimiz Türk Sporunun belkemiği olarak sporun bütün yükünü omuzlamaktadırlar. Bu nedenle sporun her dalında faaliyet gösteren ve sporcularımızın yetiştirilmesine katkı sunan Amatör Spor Kulüplerimizin desteklenmesi büyük önem arz etmektedir. Bu destek sayesinde ülkemizin spordaki başarısı ve sporcularımızın ulusal ve uluslararası alandaki başarıları artarak devam edecektir. Bu duygu ve düşüncelerle, başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere bu yardımların gerçekleşmesinde emeği geçen herkese teşekkür eder, amatör spor kulüplerimize ve sporcularımıza başarılar diler, hepinizi saygı ve muhabbetle selamlarım." dedi.

Konuşmalardan sonra protokol üyeleri, kulüplere çeklerini verdi.