Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu, büyük komutan ve devlet adamı, dünya tarihine yön vermiş olan örnek lider Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikal edişinin 76. Yıldönümünde fikir ve düşüncelerini bir kez daha anlamanın, ilke ve devrimlerin yaşatmanın bilinciyle İl Müdürlüğümüze bağlı Edirne Gençlik Merkezi tarafından “10 Kasım Atatürk’ü Anma Programı” düzenlendi.

Programda konuşma yapan İl Müdürü Sayın Serhat OCAK “Gazi Mustafa Kemal Atatürk, göstermiş olduğu kahramanlıklar ve kurduğu Türkiye Cumhuriyeti Devleti ile Türk milletinin nezdinde büyük bir lider olmuştur. Gençlere emanet ettiği ve "En büyük eserim" dediği Türkiye Cumhuriyeti'ni, ileri demokrasi anlayışı ile muasır medeniyetler seviyesine ulaşmasını ve ilelebet yaşamasını sağlamak hepimizin görevi ve ortak sorumluluğudur. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, sonsuzluğa uğurladığımız günün 76. yıl dönümünde O'nu,   silah arkadaşlarını, tüm aziz şehitlerimizi saygı, rahmet ve minnet ile anıyorum.” dedi.

Edirne Gençlik Merkezi tiyatro kursiyerleri tarafından oratoryo gösterisi sahnelendi. Bağlama kursiyerlerinin “Atatürk’ün Sevdiği Şarkıları seslendirmesinin ardından sona erdi.