Eurodesk Gençlik Bilgilendirmesi Mali Destek Programı kapsamında Trakya Kalkınma Ajansı,  Edirne Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'ne bağlı  Gençlik Merkezi işbirliği ile Trakya Temas Noktaları isimli projemizin Edirne ayağındaki bilgilendirme çalışması 16 Ekim Perşembe günü saat:14.00 da Trakya Üniversitesi İsmail Hakkı İnan konferans salonunda gerçekleştirildi. Yapılan programa Trakya Üniversitesi öğrencileri yoğun ilgi gösterdi. 

Trakya Bölgesi’ndeki gençlerin ve gençlik çalışanlarının Erasmus+ programından daha fazla yararlanmasını sağlamak amacıyla yerelde tanıtım yapılmıştır.  Projenin amacı AB öğrenme ve hareketlilik programlarını, gençlere ve gençlik çalışanlarına sunduğu fırsatların tanıtılmasını sağlamaktır. Trakya Bölgesi’ndeki gençlerin ve gençlik çalışanlarının Erasmus+ programından daha fazla yararlanmasını sağlamak amacıyla yerelde tanıtım, Eurodesk temas noktalarından yardım alabilecekleri hususunda farkındalık oluşturularak bu programlardan yararlanan kişi sayısı artırılması hedeflenmiştir. 

Program kapsamında Gençlik ve Spor Bakanlığı çalışmaları, Gençlik Merkezi çalışmaları ve Edirne Gençlik Merkezinin Eurodesk Temas Noktası olarak sunduğu imkanlardan bahsedilmiş, gençler ücretsiz Avrupa gençlik fırsatları hakkında bilgilendirilmiş ve örnek uygulamalar sunulmuştur. Program sonunda gençlere kupa bardak hediye edilmiştir.