Gençlik ve Spor Bakanlığı  Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından Kültür ve Sanat Yarışmaları adı altında Kim Bir sloganıyla Türkiye Geneli düzenlenen Gençlik Merkezleri Arası Bilgi Yarışması İl Birinciliği Edirne Gençlik Merkezimizce Pandemi Kuralları çerçevesinde Online ortamda yapıldı.

14-29 yaş arası gençlerin katıldığı iki farklı kategoride yapılan yarışmada genel kültür, görsel ve işitsel sanatlar, coğrafya, sayısal mantık, tarih, spor kültürü, güncel konular ve teknoloji ve uzay bilimi sorularından seçmeli olarak sorular yöneltildi.

Yarışmamıza İl geneli Toplam 21 Takım ve 63 gencimiz katılım sağladı.

Lise grubundaki gençlerimizin katılımlarıyla bilgi yarışmasındaki il birinciliğini kazanan gençlerimiz 7 Mayıs 2021 Kocaeli'de yapılacak olan bölge finallerinde Edirne ilimizi temsil edeceklerdir.

Yarışmamızda Edirne Yıldırım Beyazıt Anadolu Lisesi öğrencilerinden Kozmos takımı Birinci, Edirne TED Koleji'nden Göktürk takımı İkinci, Uzunköprü TEV Orhan Çetin Fen Lisesi takımı Le Alphabet Üçüncü, Edirne Süleyman Demirel Fen Lisesi takımı ESDFL-3 dördüncü olmuştur. Edirne Yıldırım Beyazıt Anadolu Lisesi Kozmos takımı 7 Mayıs 2021 Kocaeli'de yapılacak bölge finallerine katılmaya hak kazandılar.

Dereceye giren gençlerimizi tebrik eder tüm katılımcılarımıza başarılarının devamını dileriz