30 Ağustos, Türk milletinin zaferlerle dolu tarihine, onur ve gurur ile yeni bir destan eklediği, bağımsız yaşama kararlılığını bir kez daha tüm dünyaya duyurduğu, anlamlı ve şanlı bir tarihtir. Bizler de bugün Türk milletinin eşi görülmemiş bir mücadele ile tarihi yeniden yazdığı 30 Ağustos Zaferi'ni büyük bir coşku ve gurur ile kutluyoruz.

26 Ağustos 1071 tarihinde Malazgirt Zaferi ile Anadolu'nun kapılarını açan Türk Milleti, 30 Ağustos 1922 tarihinde Büyük Taarruz ile Anadolu'nun ebediyen Türk yurdu olarak kalacağını tüm dünyaya ilan etmiştir. Milletimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde, vatan sevgisi ve bağımsızlık inancı ile tarihe altın harflerle yazılan büyük bir zafere imza atmıştır. Bu zafer gelecek nesiller için büyük bir gurur kaynağıdır. Ecdadımızın bizlere emanet ettiği şanlı mirası Türkiye Cumhuriyeti'ni, çağdaş, demokratik, siyasi ve ekonomik olarak daha ileri taşımak için tüm gücümüzle çalışıyoruz ve çalışmaya devam edeceğiz.

30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 92.yıldönümünde cumhuriyetimizin kurucu Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, bu vatan uğruna canını feda eden tüm şehitlerimizi saygı ve rahmetle, gazilerimizi minnetle anıyor, milletimizin Zafer Bayramı'nı en içten dileklerimle kutluyorum.