Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, 19 Mayıs 1919'da Samsun'a çıkışıyla başlayıp aziz milletimizin büyük uyanışının gerçekleştiği, yakılan bağımsızlık ateşinin tüm yurda yayıldığı gün olan bugüne ulaşmanın heyecan ve mutluluğunu yaşıyoruz.

Kahraman milletimiz; özünden aldığı güçle kendi küllerinden dirilip varlık ve bekâsını daimi kılmasını bilmiştir. Bu topraklarda bin yıl yaşamış olan milletimiz, İstiklal Mücadelesi ile bir kere daha vatanından koparılamayacağını tarihe altın harflerle yazdırmıştır.  Büyük Önder Atatürk “Benim naçiz vücudum elbet bir gün toprak olacaktır, ancak Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır.” diyerek bu gerçeği tüm dünyaya ilan etmiştir.  

 19 Mayıs sadece bir tarihten ibaret değildir. Fakruzaruret içindeki bir milletin, vatanı söz konusu olduğunda neler yapacağının, neleri göze alacağının başlangıç tarihidir.

Sevgili gençler;

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk; “Biz her şeyi gençliğe bırakacağız. Geleceğin ümidi, ışıklı çiçekleri onlardır. Bütün ümidim gençliktedir.” diyerek gençliğe verdiği değeri göstermiştir. Sizler de tarihinizi, kültürünüzü iyi öğrenerek, hür düşünceye sahip, milli ve manevi değerlerinize bağlı, Cumhuriyeti ve demokrasiyi özümseyerek, çağın gereklerine göre bilgi birikiminizi arttırarak geleceğe yürümelisiniz.

Bu yıl dünyada ve ülkemizde yaşanan koronavirüs(Covid-19) salgını nedeniyle 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramımızı el ele kutlayamasak da her gönlün, her evin bir bayram yeri olduğunu biliyoruz.

Bu duygu ve düşüncelerle Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, İstiklal Mücadelemizin bütün kahramanlarını ve bu vatan için canlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anarken başta gençlerimizin olmak üzere aziz milletimizin “Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı” en içten duygularımla kutluyor, saygılar sunuyorum.