2018 - 2019 Eğitim - Öğretim yılının sona ermesinin ardından çocukların yaz aylarında vakitlerini daha verimli geçirebilmesi ve sporla tanışmalarını sağlamak amacıyla düzenlenen ''Yaz Spor Okulları'' Açılış programı ile start alacak.

Yaz Spor Okulları kapsamında bu sene Basketboldan Karateye, Okçuluktan Taekwondoya kadar bir çok spor branşta kurslar verilecektir. Tüm sporcuların bir arada olacağı açılış töreni her sene olduğu gibi Spor Hizmetleri Genel Müdürlüğünün Kuruluş Yıldönümü olan 29.06.2019 Cumartesi günü  Mimar Sinan Spor Salonu'nda gerçekleşecektir.

Türkiye'nin 81 ilindeki İl Spor Merkezlerinde 05 – 18 yaş grubundaki çocuk ve gençlerin yararlanabileceği eğitimler uzman antrenörler tarafından gerçekleştirilecektir.

Çocukların ve gençlerin yaz aylarında vakitlerini daha verimli geçirebilmesi ve küçük yaşlarda çocuklarımızda spor kültürü bilincini oluşturmak amacıyla başlatılan ücretsiz Yaz Spor Okulları çeşitli branşlarda yaz döneminde  ara vermeden Edirne Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde bulunan spor salonlarında devam edecek.

Kayıtların açılış tarihinden sonra da dönemler halinde devam edecek olan Yaz Spor Okullarında çalışmalar yapıldı. Farklı engel gruplarında Tenisten Judoya, Okçuluktan Atletizme kadar 24 branşta kurslar verilecek. Engelli bireylere yönelik açılacak kurslarda tecrübeli antrenörler görev alacak. Aynı zamanda Engelli İl Spor Merkezinde engelli bireylerin sosyal yaşama bağımsız erişiminin sağlanması ve Paralimpik Oyunlar için altyapıyı oluşturacak sporcular yetiştirilmesi hedefleniyor.

Bu yıl Yaz Spor Okulları'nda dolu dolu bir yaz dönemi çocukları bekliyor olacak.