Gençlik ve Spor Bakanlığı, Spor Genel Müdürlüğü ile Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu tarafından her yıl ortaklaşa planlanan, Amatör Spor Haftası bu yıl 08-14 Ekim 2018 tarihleri arasında tüm Türkiye’de farklı etkinliklerle kutlanacak.

Anıta çelenk sunumuyla başlayan tören Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının söylenmesinin ardından Edirne Gençlik  ve Spor İl Müdür Vekili Sayın Zekeriya BAYRAK’ın konuşmasıyla devam etti.

BAYRAK; Her genç, her birey hayatında en az bir spor dalı ile uğraşmalıdır, diğer bir deyişle herkesin yapabileceği bir spor branşı vardır. İlimiz spor kenti olma yolunda emin adımlarla ilerlemektedir. Tesislerimiz tamamlandıkça ilimizde spor yapanlar da artmaktadır.Geçtiğimiz sezonda bir çok uluslar arası ve ulusal müsabakalar Edirne' mizde gerçekleştirildi.Sporun temeli Amatör Sporlardır.Sporun olmazsa olmazı kulüplerimizdir.Kulüplerimiz de fedakarca sporun gelişmesi için çaba sarf etmektedir.Sporun gelişmesi için destek olan başta Valimiz Sayın Günay ÖZDEMİR'e, kamu kurum ve kuruluşlarımızın değerli yönetici ve çalışanlarına Edirne Amatör Spor Kulüpleri Federasyonumuza, Federasyon İl Temsilcilerimize, Kulüplerimize, Antrenörlerimize, sporcularımıza, ailelerine ve kıymetli Basınımıza kısacası tüm paydaşlarımıza teşekkür eder, saygılar sunarım dedi.    

Gençlik ve Spor Bakanlığı, Spor Genel Müdürlüğü ile Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu tarafından her yıl ortaklaşa planlanan, her yaştan insanın spor yapması için düzenli fiziksel aktivitelerin oluşturulmasını özendirmek ve yeni bireylerin spora kazandırılması için farkındalık oluşturmak amacıyla gerçekleştirilen Amatör Spor Haftası bu yıl 08-14 Ekim 2018 tarihleri arasında tüm Türkiye’de farklı etkinliklerle kutlanacak.