Edirne Gençlik  ve Spor İl Müdürlüğü Gençlik Merkezi  840 gönüllü genç İl Milli Eğitim koordinasyonu doğrultusunda Türkiye'nin ilk havacılık, uzay ve teknoloji festivali olan Teknofest’te  yerini aldı.

Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3 Vakfı) öncülüğünde Türkiye'nin millî teknoloji üreten bir topluma dönüşmesi için farkındalık oluşturmayı hedefleyen ve ilk kez gerçekleşen TEKNOFEST İstanbul Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali İstanbul'da  sona erdi.

İstanbul'daki yeni havalimanının ev sahipliği yaptığı Türkiye'nin ilk teknoloji festivale 42 ilden 10 bin gencin katılımını sağlandı.

İstanbul Yeni Havalimanı’ndaki festivale akın eden gençler için  TEKNOFEST İstanbul kapsamında ayrıca, teknoloji yarışmalarının yanı sıra, Solo Türk ve Türk Yıldızlarının gösterileri, Dünya Drone Şampiyonası, Take-Off Uluslararası Girişim Zirvesi, Hack İstanbul 2018, THY Seyahat Hackatonu, havacılık gösterileri, seminerler, sergiler, rüzgar tüneli ve planetaryum, teknoloji ve eğitim atölyeleri, konserler ve aktiviteler de düzenlendi.

3 gün süren TEKNOFEST' özellikle ziyaretçilere yönelik, 3D yazıcılar içeren teknoloji  atölyeleri ve eğitici atölyeler düzenlendi. Ayrıca festivalde ziyaretçiler için  her akşam farklı bir konser verildi.