44.Balkan Şampiyonası 1-5 Ağustos 2018 tarihleri arasından 11 ülkeden 37´si erkek, 28´i bayan 65 sporcunun katılımı ile Edirne´de düzenlendi. Mimar Sinan Spor Salonunda oynanan maçlar sonunda Türkiye Tek Erkeklerde ve Çift Bayanlarda Balkan Şampiyonu olarak altın madalya kazandı. Millilerimiz ayrıca Karışık çiftlerde gümüş, tek bayanlar, Karışık çiftlerde iki olmak üzere, çift bayanlar ve çift erkeklerde 5 bronz madalya kazandı.

Tek Erkeklerde Milli sporcumuz Talha Yiğenler finalde Sırbistan´dan Marinkovic´i 4-2 yenerek Balkan Şampiyonluğuna ulaştı.

Çift Bayanlarda ise Milli sporcularımız Betül Nur Kahraman/Merve Nur Öztürk ikilisi finalde Romen Alina Zaharia/Elena Zaharia çiftini 8-11, 14-12, 14-16, 11-8 ve 11-8´lik setlerden sonra 3-2 mağlup ederek Balkan Şampiyonu oldular.

Karışık Çiftlerde Türkiye, bir gümüş, 2 bronz madalya kazandı. Talha Yiğenler/Aybala Koçal ikilisi, final maçında Manole/Alina Zaharia çiftine 3-0 yenilerek ikinci olurken, Yarı Finale yükselme başarısı gösteren Umut Emre Başsan/Dilan Tek ikilisi ile Afşin Gül/Merve Nur Öztürk ikilisi üçüncülüğü elde etti.

Türkiye ayrıca, Tek Bayanlar yarı finalinde yenilen Aybala Kocal, Çift Erkekler Yarı finalinde mağlup olan Bilal Selim Tok/Tugay Yılmaz ve Çift Bayanlar Yarı Finalinde yenilen Gülpembe Özkaya/Aybala Kocal ile de Balkan üçüncülüğü elde etti.

Şampiyonada tek bayanlarda Romanya'dan Alina Zaharia, Çift erkeklerde Bulgaristan'dan Denis Bekir/Todorov ikilisi Balkan Şampiyonu oldular.