Avrupa Birliği Bakanlığı Türk Ulusal Ajansı Erasmus + Gençlik Programı kapsamında Edirne Gençlik Merkezi Liderleri tarafından uygulanan “Bilinçli Gençlerle Sağlıklı Yarınlar” projesi etkinlikleri arasında yer alan anaokulu ziyaretleri gerçekleştirildi. Tayakadın Şehit Cem Havale Anaokulu ve Güldeste Çocuk Evini ziyaret eden proje ekibi anaokulu öğrencilerine sağlıklı ve dengeli beslenme, hijyen ve sporun obezite ile mücadelenin önemini anlattılar.

Edirne Gençlik Merkezi Liderleri Tayakadın Şehit Cem Havale Anaokulu ve Güldeste Çocuk Evi öğrencilerine sağlık kuralları, hijyenin önemini anlatılarak minik öğrencilerin sağlık kurallarını kavramaları, sağlıklı beslemeyi ve hijyeni alışkanlık haline getirmeleri için konuları uygulamalı işlediler. Edirne Gençlik Merkezi Liderleri grubu sağlıklı ve dengeli beslenme, hijyen ve spor hakkında sorular sorarak sorulara cevap veren minik öğrencilere ödüller dağıttılar. Edirne Gençlik Merkezi tarafından hazırlanan hediyelerin de dağıtıldığı etkinlikte öğrenciler hem eğlendiler hem mutlu oldular.

"Bilinçli Gençlerle Sağlıklı Yarınlar" projesi kapsamında yapılan çalışmalar arasında yer alan anaokulu ziyaretleri ile öğrencilerin sağlığa zarar verecek ortamlardan korunmaları, temizliğin sadece görünür kirlenme olmadığını, kişinin kendi sağlığı olmak üzere, başkalarının da sağlığını korumanın en önemli aracının temizlik olduğunu ve bu bilinci kazandırmayı amaçlıyor.