Anıta çelenk sunumuyla başlayan tören Saygı Duruşu ve İstiklal marşının söylenmesinin ardından Edirne Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür Vekili Sayın Zekeriya BAYRAK’ın konuşmasıyla devam etti.

BAYRAK; Gerçekleştirilecek olan spor faaliyetleri ile halkımızın düzenli fiziksel aktivite alışkanlığı kazandırılmasını, yetenekli gençlerin keşfedilmesini, çocuk ve gençlerimizin, bağlı oldukları kulüplerinin ve başarılı sporcularımızın milletimize tanıtılmasını sağlamakla beraber ülkemizde top yekün spor bilinci ve kültürünün oluşturulması hedeflenmektedir.Ülkemizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk “Tüm millet ve memleket evlatlarını sportmen yapabilmek için sarf edilen çalışmanın ehemmiyet ve kutsiyeti aynı derecede kıymetli ve mühimdir.” sözü ile sporun ne denli önemli olduğunu belirtmiştir. Bu uğurda fedakârca çalışan ilimiz yöneticilerine, Amatör Spor Kulüpleri Federasyonuna, Federasyon İl Temsilcilerine, Kulüplerimize, Antrenörlerimize, sporcularımıza ve ailelerine kısacası tüm paydaşlarımıza teşekkürlerimi sunuyorum. Amatör Spor Haftası müsabakalarında yarışacak sporculara başarılar diliyor, siz değerli katılımcılarımızın ve halkımızın Amatör Spor Haftasını kutluyorum. En kalbi duygularımla sevgi ve saygılarımı sunuyorum dedi.

Amatör sporla dolu dolu geçecek haftanın son etkinliği olan Amatör Spor Haftası kapanış programı 15 Ekim 2017 Pazar günü saat 12.00’de İl Müdürlüğü Mimar Sinan Spor  Salonu'nda gerçekleştirilecek. 2017 yılında İlimizde spora damga vuran, milli sporcu ve yıl boyunca ulusal ve uluslararası organizasyonlarda ilimizi ve ülkemizi başarıyla temsil etmiş sporcu, halka tanıtılarak “Sporun En’leri” ödül töreni yapılacak.

Gençlik ve Spor Bakanlığı, Spor Genel Müdürlüğü ile Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu tarafından her yıl ortaklaşa planlanan, her yaştan insanın spor yapması için düzenli fiziksel aktivitelerin oluşturulmasını özendirmek ve yeni bireylerin spora kazandırılması için farkındalık oluşturmak amacıyla gerçekleştirilen Amatör Spor Haftası bu yıl 09-15 Ekim 2017 tarihleri arasında tüm Türkiye’de farklı etkinliklerle kutlanacak.